Приключва приказката "Тол шипс"

Новините

05-06-2010, 15:02

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В Лаврион текат последните дни от регатата "Тол шипс - Исторически морета", която за първи път влезе в Черно и Егейско море.

Ветроходите гостуват на гръцкото градче до 7 юни. Екипажите им бяха приветствани снощи лично от  вицепрезидента на Гърция Теодорос Пангалос, а от името на всички участници за гостоприемството благодари капитанът на българската баркентина "Калиакра" Станислав Калудов. Днес се проведоха традиционните спортни състезания между отбори на различните екипажи. Тимът на "Калиакра" остана втори в надпреварата по баскетбол. Първи са моряците от руския "Мир", трети - индонезийците от "Деваручи". Отборът по футбол на нашата баркентина се нареди на трето място след "Мир" и "Шабаб Оман", Константин Кънчев от екипажа на "Калиакра" отстъпи първенството по тенис на капитана на индонезийския ветроход "Деваручи" Сухарто.

Тази вечер по улиците на Лаврион е парадът на екипажите, следва церемония по награждаване на победителите в третата, финална гонка. Българският ветроход "Калиакра" е на трето място в клас А  и на осмо място в генералното класиране сред общо 17 участници от различни класове.