Черно море 1948 ще спори за златото по водна топка

Мисия Варна

29-05-2010, 16:07

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вчера във Варна Славия загуби с един гол разлика от другия фаворит ЦСКА и в мач за бронзовите медали ще срещне Дръзки-Дражев

Отборът на Черно море'48 победи Славия с 12:10 и се класира финала на Държавното първенство по водна топка.

Вчера във Варна Славия загуби с един гол разлика от другия фаворит ЦСКА и в мач за бронзовите медали ще срещне Дръзки-Дражев.

Срещата започна с предимство на столичани и още в началото те дръпнаха с два гола разлика. До края на първата четвърт варненци поизравниха играта и се оттеглиха на първа почивка с гол пасив за 3:4. Славия отново бе по-добра в началото на втората част и разликата набъбна на три гола за 3:6. От тук до края на полувремето в басейна имаше само един отбор, този на Черно море. Явор Стоилов, Младен Македонски и Калоян Костадинов изравниха резултата за 6:6.

След подновяването на играта столичани успяха да поддържат равновесието само до 8:8, след което физическите им сили свършиха и варненци започнаха да бележат гол след гол. При 12:8 варненци намалиха темпото. Калоян Костадинов вкара общо 5 попадения за крайния успех с 12:10. Утре е решителният мач с ЦСКА в който ще се определи победителят в редовния сезон. Тимът заел първо място ще има домакинско предимство във финалните срещи, които ще се играят на 9, 11 и евентуално 13 юни.