Водят с полиция в съда баща и син Стефанови да свидетелстват срещу Анелия Цветкова

Архив Варна

22-02-2010, 09:41

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Бизнесменът Стефан Стефанов, синът му Георги Стефанов и собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев ще бъдат доведени в Софийски градски съд под стража, за да свидетелстват по делото срещу бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова.

Това беше разпоредено днес в съдебната зала, след като свидетелите не се явиха.

"Не съм получавал никаква призовка и изобщо не знаех, че днес има заседание по делото. Дори без да съм редовно призован,  ако знаех за процеса, щях да отида. Нито съм се крил, нито съм пропускал заседание досега. От 20 години съм на един и същ адрес и не съм се местил. Всеки, който има желание, може да ме намери. Не съм се крил и нямам причини да го правя. А това, че ще ме водят под стража е направо смешно. Достатъчно е някой от съда да ме уведоми кога е следващото заседание, аз сам ще дойда. Пак ще ви повторя - не съм получавал  призовка за това дело, не съм се подписвал никъде и никой не ме е търсил да ме уведоми. На посочения от мен адрес има постоянно хора, ако някой беше дошъл с прозивка, поне те щяха да ми кажат, че са ме търсили".

Това обясни за ВарнаУтре Стефан Стефанов. Той добави, че не се е чувал със сина си и не знае дали Георги има призовка и защо и той не е бил в съда. За Гриша Ганчев каза, че само го е виждал по телевизията и дори не знае какво общо има с делото.

Съдия Анелия Цветкова беше задържана с 10 000 лева белязани банкноти на 17 юли 2008-а година, докато обядва в заведение в центъра на морския град. Според обвинението парите са й предадени от строителния предприемач Стефан Стефанов, за да реши дело в полза на бизнесмена от Добрич Атанас Атанасов. В аферата бе забъркан и синът му Георги, който е адвокат. При последвалия обиск в апартамента на Цветкова на различни места в жилището бяха намерени 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато, всичко на обща стойност над 150 000 лева. Всичко това беше конфискувано, но месеци по-късно с решение на Софийски градски съд й бяха върнати обратно 150 000 лв.

Връзката на Гриша Ганчев с делото срещу Анелия Цветкова се оказаха именно намерените в дома й пари.  Те й били дадени на заем именно от собственика на "Литекс".