Добро утро! Спахте ли добре?

Без цензура

31-10-2009, 22:30

Снимка:

ГРАФИКА: КРИСТИНА БАРАКОВА-АЛБУ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Преди две седмици, излизайки от къщи, усетих тежка миризма на изгоряло, която се носеше над целия квартал.

Побързах да си обясня „обгазяването” с поредния горящ контейнер с боклук, но сирените на приближаваща пожарна кола ме опровергаха на минутата. На улицата пред входа група съседи усилено коментираше ставащото: “Oткъм булеварда идва”, предположи един, “Неее, много силно мирише, по-наблизо е”, контрира втори. Трети, един такъв обикновен кибик, от тия, дето цяло лято седят по потник пред кварталния магазин с бира в ръка, бързо реши спора: „Айде, ще бягам у нас да видя из сайтовете къде е и какво е станало”. На никой от събеседниците не мина и през ума да потърси пожара „на живо”. Гореше арменското училище на съседния ъгъл.

Та, ако някога съм имала съмнения, че все повече хора – независимо от възрастта, образованието и социалния си статус, са обсебени от Глобалната Мрежа, то тази случка ги заличи напълно.

А, уверявам ви, имахме нужда от много сериозно убеждаване. Ние, заклетите вестникари, изкарали по над 10 години в „24 часа”.

Ако се чудехтекъде изчезнахме през последните 2 месеца – ето ни пак на линия. След „вестникарската” абстиненция пак сме заедно в новия медиен проект, който нарекохме „Варна Утре”. Утре – като многобройните проекти за бъдещето на Варна. Утре – като утрешния вестник, който ще можете да прочетете още днес, утре, защото ние имаме лошия навик да знаем днес това, което другите ще научат най-рано утре.

Познавате ни добре - не страдаме от излишна скромност. Но не това е причината да сложим началото на „Варна Утре” именно днес - на Деня на народните будители. Чак толкова насериозно не сме се взели. Причината за това безспорно ласкателно съвпадение е някъде около кризата, състоянието на немската икономика и разписанието на полетите между Варна и Лондон.

Затова не търсете символика, а просто приемете нашия нескромен подарък за празника. Четете ни. Обичайте ни. Мразете ни. Заклеймявайте ни. Пишете ни. Честит празник! И добро утро!

Росица Пенкова

по поръчение на Дияна Желева, семейство Трънкови, Орлин Цанев,
Даринка Илиева, Валентин Великов, Ваня Станкович

Повече "За нас"